header image

Tudi v športu odmeva 17. maj

Objavil: Out in Slovenija | 17.05.2015 | Brez komentarjev |

Letošnji dan boja proti homofobiji, transfobiji in bifobiji (IDAHOT), ki 17. maja širom sveta opozarja na problematiko lezbične, gejevske, biseksualne in trans (LGBT) skupnosti, obenem pa odpira prostor za sprejemanje raznolikosti, v Sloveniji zaznamujemo na različne načine. Športno društvo Out in Slovenija in Društvo DIH – Enakopravni pod mavrico fokus aktivnosti letošnjega 17. maja namenjata področju športa.

Pod okriljem programa Kapetani sprememb, ki ga letos prvič izvaja Evropska nogometna zveza (UEFA), bodo v zanimivem sodelovanju v projektu »Leading out« moči združilo več angleško-slovenskih organizacij. Mreža FARE, slovenska in angleška Nogometna zveza ter nevladne organizacije Out in Slovenija ter Društvo DIH v Sloveniji in organizacija Pride Sport v Združenem kraljestvu, bodo sodelovale pri izvedbi raziskave in delavnic človekovih pravic ter raznolikosti, pri čemer bodo v ospredje postavljeni LGBT nogometni trenerji in trenerke.

S 17. majem lansiramo vprašalnik za vse nogometne trenerje, prek katerega želimo pridobiti informacije in odzive širše trenerske skupine. Vprašalnik je odprt za VSE trenerje in trenerke, ki se na v Sloveniji na različnih nivojih ukvarjajo z nogometom, na voljo pa je na tej povezavi: https://www.1ka.si/a/66478

Na ravni neposrednega ozaveščanja širše javnosti in športnih navdušencev in navdušenk pa v Hiši športa v Ljubljani v ponedeljek, 18. maja, pripravljamo delavnice, športne preizkuse in nagradne igre. Aktivnosti bodo potekale med 11. in 18. uro (razen v primeru dežja), zato vas vabimo, da se nam pridružite.

Šport načeloma ponuja enake možnosti vsem in lahko prenaša tudi vsebine socialne vključenosti in raznolikosti, a izkušnje žal mnogokrat kažejo drugačno sliko, zato je še posebej pomembno da spregovorimo tudi o LGBT tematiki v športu.

Povezave:
https://www.1ka.si/a/66478
http://www.dih.si/novice/2015/straightsforrainbow-v-ljubljani
http://www.dayagainsthomophobia.org
http://www.uefa.org/social-responsibility/captains-of-change/
http://www.outinslovenija.com
http://www.dih.si

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: nekategorizirano

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije