header image

Vabilo na pohod: Lipanca

Objavil: Out in Slovenija | 12.03.2015 | Brez komentarjev |

V nedeljo, 15. marca 2015 se odpravljamo na Lipanco, 1630 m, kjer se ustavimo v Blejski koči, potem pa bi “skočili” še do Lipanskega vrha ali Mrežic.

Opis poti
Peljemo se do Pokljuke, blizu Šport hotela se v desno odcepi gozdna pot, ki nas skozi smrekov gozd popelje na prostrano planino Zajavornik (40 min).
Ko stopimo na planino, opazimo številne pastirske (vikend) hiške. Pot preči planino, kratek pas gozda, cesto, nato pa se vzpenja počasi do Blejske koče (1h) na Lipanci.
Od koče je še urica hoda do Mrežic oz. Lipanskega vrha (1965 m), ki nudita lepe razglede na Pokljuko in okoliške vršace.

Tura je sicer lažja, a v zimskih razmerah zahteva nekaj več pripravljenosti in vajenosti hoje v snegu, pa tudi opremljenosti (obvezni gojzerji, gamaše, topla oblačila, priporočljive tudi palice in “male dereze”). Kogar skrbi kondicija, lahko počaka v topli koči na pl. Lipanca – ko gremo ostali še do grebena. Višinske razlike je do koče 350 m, do grebena Mrežic pa še 330 m.

Koča je ob vikendih redno oskrbovana, tako da je malica možna v koči, ali pa iz nahrbtnika.

Dobimo se v nedeljo, 15. marca 2015 v Tivoliju, ob 8h. Povratek predviden v poznem popoldnevu. Če bo vreme slabo, se bomo domenili o kaki drugi opciji (aktivnost na dan pa bomo izvedli).

Za več informacij in prijave: pohodi@outinslovenija.com.

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: Pohodi

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije