header image

Gay Games 2018 in 2014

Objavil: Out in Slovenija | 16.10.2013 | Brez komentarjev |

Cleveland, gostitelj Gay Games 2014 je med 5. in 10. oktobrom letos gostil skupščino Zveze Gay Games, na kateri sta bila sprejeta naslednja pomembna sklepa: igre oz. prireditev Gay Games 2018 bo gostil Pariz ter da se bodo pogajanja med zvezama FGG in GLISA o enotnih svetovnih LGBTIQ igrah 20121/2022 nadaljevala. Pogovori se bodo med drugim odvijali tudi v Ljubljani marca naslednje leto med gostovanjem skupščine Evropske gejevske in lezbične športne zveze (EGLSF).

Gay Games 2018

Finalista za gostitelje 10. iger Gay Games v letu 2018 sta bila sicer še Limerick (IRL) in London (GBR), Gay Games pa združijo na tisoče ljudi širom sveta v dogodku, ki združuje šport in kulturo. Kljub temu, da so Gay Games prvenstveno namenjene lezbijkam, gejem, biseksualnim, trans, intersex in queer osebam, pa so dejansko odprte za vse, brez predsodkov ali diskriminacije.

Gre za enega izmed največjih amaterskih športnih dogodkov na svetu, lokacija naslednjih Gay Games pa je za Slovenijo še posebej zanimiva. Zakaj? Ohio, in še posebej Cleveland, je namreč največje ozemlje slovenske skupnosti izven matične domovine, dodatno pa sta Ljubljana in Cleveland celo pobrateni mesti!

Gay Games 2014

Gay Games 9 ponuja bogato bero športov – preko 45, med njimi najdete atletiko, badminton, biljard, bodybuilding, borilne veščine, bovling, dvigovanje uteži, golf, hokej na ledu, jadranje, kolesarstvo, košarka, namizni tenis, navijaštvo, nogomet, odbojka, odbojka na mivki, pikado, plavanje, plavanje, ples, rokoborba, sinhrono plavanje, skoki v vodo, skvoš, softball, tek, tenis, triatlon, umetnostno drsanje, vaterpolo in veslanje.

Za vse tiste, ki vas zanima udeležba naslednje leto na Gay Games, pa še dve dobri novici: rok za prijavo za štipendije je bil podaljšan do 31. oktobra; vsi ki pa se boste prijavili neposredno, pa lahko izkoristite popust v višini 30 USD z vpisom kode “ERITT75015″.

Out in Slovenija je na voljo za dodatne informacije v slovenskem jeziku, poskrbeli pa bomo tudi za dodatno podporo, koordinacijo in zagotovitev enotne opreme.

Uradna spletna stran Gay Games 2014: http://www.gg9cle.com
Stran za prijave na štipendije: http://gaygames.org/wp/mission-and-values/gay-games-scholarships-change-the-world/gay-games-9-scholarships/
Spletna stran Out in Slovenije: http://www.outinslovenija.com

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: gay games

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije