header image

Vabilo na Gay Games 2014

Objavil: Out in Slovenija | 28.09.2013 | Brez komentarjev |

V letu 2014 se bo med 9. in 16. avgustom v ZDA odvijala prireditev Gay Games. Več kot 10.000 udeležencev in udeleženk se bo v Clevelandu in Akronu udeležilo tradicionalne športno-kulturne prireditve, namenjene predvsem gejevski, lezbični, biseksualni, trans, intersex in queer skupnosti.

Gre za enega izmed največjih amaterskih športnih dogodkov na svetu, lokacija naslednjih Gay Games pa je za Slovenijo še posebej zanimiva. Zakaj? Ohio, in še posebej Cleveland, je namreč največje ozemlje slovenske skupnosti izven matične domovine, dodatno pa sta Ljubljana in Cleveland celo pobrateni mesti!

Moto Gay Games: sodelovanje, vključenost in osebni rekordi

Gay Games 9 ponuja bogato bero športov – preko 45, med njimi najdete atletiko, badminton, biljard, bodybuilding, borilne veščine, bovling, dvigovanje uteži, golf, hokej na ledu, jadranje, kolesarstvo, košarka, namizni tenis, navijaštvo, nogomet, odbojka, odbojka na mivki, pikado, plavanje, plavanje, ples, rokoborba, sinhrono plavanje, skoki v vodo, skvoš, softball, tek, tenis, triatlon, umetnostno drsanje, vaterpolo in veslanje.

Možne so tudi prijave za štipendije (t.i. outreach), rok za prijavo pa je samo še do 1. oktobra! Sicer pa vas vabimo, da se čim prej prijavite in udeležite iger skupaj z nami. Out in Slovenija bo tudi za udeležbo na igrah naslednje leto poskrbela za koordinacijo, enotno opremo, pomoč pri namestitvah in transportu, skušali pa se bomo dogovoriti tudi za dodatne popuste in ugodnosti.

Logo Gay Games 9 - Cleveland & Akron 2014

Več informacij o igrah na www.gg9cle.com, o štipendijah pa na strani Zveze Gay Games.

Vaš/a
OIS

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: gay games

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije