header image

Dober začetek Outgames v Antwerpnu

Objavil: Out in Slovenija | 6.08.2013 | Brez komentarjev |

V belgijskem Antwerpnu letos med 31. julijem in 11. avgustom poteka 3. velika mednarodna prireditev Outgames, ki je združila okoli 5000 udeležencev in udeleženk, predvsem iz LGBTIQ skupnosti iz vsega sveta. Pod geslom Združena ljubezen (Love United) so organizatorji združili športna tekmovanja, kulturne prireditve in promocijo človekovih pravic.

V času med 31. julijem in 2. avgustom je v Antwerpnu potekala mednarodna konferenca o človekovih pravicah z naslovom Od varnih zatočišč do enakosti, ki se je zaključila s sprejetjem antwerpske deklaracije.

Udeleženci otvoritvene slovesnosti

V soboto, 3. avgusta, so se Svetovne Outgames uradno pričele z veliko otvoritveno slovesnostjo, ki je vsebovala tudi mimohod udeležencev in udeleženk držav širom sveta, med njimi tudi skupina iz Slovenije. Prisotne je prek videa nagovoril tudi belgijski premier g. Elio Di Rupo, ki je tudi sam razkrit in ponosen gej.

Del slovenske ekipe

Slovenske barve v Antwerpnu zastopa 7-članska ekipa, njeni člani in članice pa tekmujejo v bovlingu, namiznem tenisu, nogometu, plavanju in tenisu. Za koordinacijo slovenske odprave skrbi Športno društvo Out in Slovenija, ki je sicer tudi prva organizacija v Sloveniji, ki se posveča športu in rekreaciji za LGBTIQ posameznike in posameznice ter njihove prijatelje.

Ponedeljek je bil za slovensko ekipo prvi tekmovalni dan, ki je prinesel tudi že prvo odličje – v bovlingu si je v kategoriji posameznikov Andrej Pišl, sicer predsednik Out in Slovenije, priigral bronasto medaljo.

Prvo slovensko odličje

Prireditev Outgames poteka pod licenco Mednarodne gejevske in lezbične športne zveze GLISA, letošnja 3. edicija teh mednarodnih iger pa se bo sklenila z zaključno slovesnostjo 11. avgusta.

Več informacij: www.world.outgames.org.

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: Outgames

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije