header image

Cleveland v Sloveniji

Objavil: Out in Slovenija | 17.05.2011 | 1 Komentar |

Cleveland, OHDelegacija mesta Cleveland se je med svojim obiskom v Sloveniji, ki je potekal med 7. in 13. majem srečala tudi s predstavniki Out in Slovenije glede sodelovanja in promocije Gay Games IX, ki bodo potekale v mestih Cleveland in Acron v avgustu 2014.

Iz Clevelanda se je sestanka na temo Gay Games udeležil župan Clevelanda Frank G. Jackson, vodja občinske uprave Valarie J. McCall, mestni svetnik slovenskega rodu Joe Cimperman, podpredsednica kongresnega in turističnega urada Sharon Gronowski, regionalni direktor prodaje pri letalski družbi United Evan M. Koppel. Iz Slovenije so bili na sestanku prisotni generalni konzul Republike Slovenije v Clevelandu Jure Žmauc, predstavnika Mestne občine Ljubljana Mateja Lončar in Simon Ličen ter delegata Out in Slovenije Urška Bremec in Mitja Blažič.

Sestanek

OISGay Games IXPredstavnika Out in Slovenije sta kot domačina prvo pozdravila goste, predstavila društvo, njegovo zgodovino in aktivnosti, s posebnim poudarkom na mednarodnem sodelovanju in udeležbi na LGBTIQ športnih prireditvah. Delegacija Clevelanda pa je predstavila koncept Gay Games 2014 in poudarila, kako ponosni so, da bodo igre gostili v Clevelandu, in da se bodo potrudili da bodo organizirali najboljše in največje Gay Games do sedaj. Pričakujejo okoli 15.000 udeleženk in udeležencev ter skupaj približno 60.000 obiskovalk in obiskovalcev. Ker je v Clevelandu velika slovenska skupnost, upajo da bodo k udeležbi privabili tudi predstavnike iz Slovenije. Dogovorjeno je bilo, da bo Out in Slovenija promovirala dogodek pri nas, in pomagala pri regijski promociji v državah bivše Jugoslavije. Predstavnika MOL šport sta potrdila da je MOL pripravljen podpreti tovrstne aktivnosti, čemur sta predstavnika OIS dodala da želimo podobne igre – EuroGames -  v nekaj letih pripeljati tudi v Ljubljano.

Skupinska slika

Kljub temu, da so bili na sestanku pogrešani vidnejši predstavniki Mestne občine Ljubljana, ocenjujemo da je bil sestanek zelo uspešen in daje dobro podlago za začetek resnejšega sodelovanja in priprav na GG 2014 ter tudi boljšega sodelovanja z MOL.

Clevelandska delegacija je imela sicer poln urnik, ki je bil osredotočen predvsem na obnovitev pobratenih mest Clevelanda in Ljubljane in utrditve sodelovanja med mesti. Srečali so se tudi z župani največjih slovenskih mest, predstavniki vlade in parlamenta, kot tudi predstavniki slovenskega gospodarstva, kulture, izobraževanja in civilnega združenja.

Več informacij o Gay Games IX: http://www.2014gaygamescleveland.com
Več informacij o Out in Sloveniji: http://www.outinslovenija.com

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: Out in Slovenija, gay games

Odzivi

Pozdravljeni!

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije